Can Bosc Aula d'Entorn RuralPoblació: Breda

Provincia: Girona

Comarca: La Selva

Capacitat: 500

Habitacions: No hi ha pernoctació

Cuina: No hi ha servei

Adaptada: Parcialment

Banys: Comunitaris

Proximitat: A 52 Km de Girona


Projecte educatiu

Can Bosc fomenta els valors ambientals a través del contacte directe amb la natura i el coneixement del medi rural, utilitzant el lleure com a eix dinamitzador.

INF - PRIMÀRIA - ESO

Descobreix la granja de Can Bosc: L'activitat vol estimular els sentits apropant als infants als diferents animals: cavalls, ponis, cabres, gallines, ovelles, vaques, ases, ànecs, oques, conills, cérvols, paons, perdius, faisans...  

Espai per conèixer les característiques de cada animal; què mengen, com es reprodueixen, per què tenen plomes i bec...  

Metodologia activa!: Entrar dins el galliner, tocar els conills, donar de menjar a les cabres i ponis,...

Explora el bosc: Passejada pel bosc per conèixer: l’alzina surera, el roure, el pou de glaç... fins arribar al petit rierol de Riells i la Font de la Pintoresca.  

Amb infants d’ Educació Infantil fins a Cicle Inicial l’activitat segueix l’ambientació d’un “Mussol Poruc” - Joc de pistes ambientat amb jocs lúdics de descoberta de la natura.  

Viu i Emocionat – Educació vivencial i emocional: Coneixe'ns i prendre consciència de les nostres emocions i la dels demès, ens ajuda a gestionar-les de manera més adaptativa i a tenir millor relacions, amb un resultat global en la societat.  

Per educació infantil l'activitat vol sorprendre als infants, fer riure, crear il·lusions, fantasia, ...

Per primària i secundària l'activitat fomenta les habilitats i competències socials (Empatia, resolució de conflictes, autoestima).

Utilitzem dinàmiques i jocs d'autoconeixement i sobre tot l'entorn natural que ens envolta (animals de granja, paisatge, ...).

Visita Fotogràfica a la granja : L'activitat mostrarà als infants les tècniques bàsiques per fer fotografies a la natura (enquadrament, focus, observació, creativitat, ...).  Es fomenta l'observació, la tranquil·litat, el respecte vers l'entorn, el coneixement emocional, ... . Es realitzaran diferents jocs dinàmics/proves per treballar la fotografia.  


La Castanyada – festa tradicional: Us proposem dues opcions per la celebració: Passejada pel bosc amb jocs lúdics ambientats en la Castanyada. Jocs tradicionals i de cucanya. A continuació Torrada de castanyes per tothom!  

Joc d’Orientació: En petits equips i amb l’ajuda d’un mapa i brúixola, els infants i/o joves hauran de localitzar i superar un seguit de proves lúdiques amagades pels espais exteriors (Entorn proper delimitat).  

Reptes de camp: Gimcana molt dinàmica ambientada en les tasques i tradicions de la vida rural i de muntanya.  
Amb proves/reptes on el grup ha de venir predisposat a embrutar-se (amb farina, pintura, xocolata, etc.).  

SECUNDÀRIA

Adaptem el monogràfic al centre escolar (en una jornada, en dos...).

Podeu escollir els temes:  Medi Rural (hort, animals de granja...) El bosc (fauna, flora...) Excursionisme (material bàsic, itinerari...) Orientació (mapa, brúixola...) Tècniques d’acampada (com es munta una tenda de campanya, nusos útils...) Primers auxilis a la muntanya (el PAS, primeres cures...) Medi Ambient (Residus, contaminació, impactes ambientals...)


Serveis

Granja

Riera

Bosc Pròpi

Serveis

Menjador

Porxo

BarbacoesUnim persones per moure emocions

© Vivències · Condicions legals · Contacte