El VilàPoblació: Porqueres

Provincia: Girona

Comarca:

Capacitat: 100

Habitacions: 6, 10, 14, 16 i 18 pl

Cuina: Casolana

Adaptada: Si

Banys: Comunitaris/Privats

Proximitat: A 24 Km. de Girona


Projecte educatiu

Educació Infantil

A Banyoles hi ha unes fades que viuen en un bosc màgic que hi ha molt a prop de la casa. Aquestes fades es diuen Goges i els hi agraden molt els nens i les nenes. Els monitors hi jugaven de petits, i ens explicaran les seves històries. També són molt amigues del drac de Banyoles, que necessitarà la nostra ajuda per poder tornar a volar. Al final de les colònies podrem visitar les seves cases màgiques del bosc de les Estunes.

Cicle Inicial
Diu la llegenda que al poble de Banyoles, des de temps immemorables, hem conviscut amb un drac amb el que, amb el temps hem forjat una amistat molt profunda. Així doncs, celebrarem la setmana tradicional de l’amistat amb el drac, on descobrirem qui és aquest drac i algunes històries que li han passat. Tanmateix, els i les pageses de la cooperativa agrícola “Salvem el drac” de Banyoles necessitaran un petit cop de mà per continuar oferint les receptes vegetarianes al drac i que ell pugui obtenir tots els aliments necessaris per estar sa i content. També l’ajudarem en un joc de nit per córrer i posar-nos a prova en equip,i al final podrem anar a veure la casa de les Goges, al bosc de les Estunes.

Cicle Mitjà

Descobrirem l’estany de Banyoles i gran part de la flora i fauna que habiten en l’ecosistema del bosc de ribera, aprendrem com es va formar l’estany, alguna de les llegendes de Banyoles i curiositats del poble, la gent i l’entorn de les nostres colònies.

Cicle Superior

En aquest eix coneixerem Banyoles a través d’en Morgat, l’hereu d’una família molt antiga de la ciutat. Amb en Morgat i els seus amics jugarem per l’entorn de l’estany, on trobarem animals i plantes ben diferents. També descobrirem la ciutat a l’hora que participem de la cooperativa agrícola “Salvem el drac” jugant en unes olimpíades. L’últim dia tindrem la oportunitat d’anar al bosc de les Estunes, on viuen les Goges de Banyoles.

Crèdit de Síntesi

El crèdit de síntesi que desenvolupem a la casa de colònies El Vilà és LA RUTA DE L´AIGUA, on estudiem d´on prové , com hi arriba i quines repercussions ha tingut en la flora, la fauna i la vida dels habitants de la comarca, l´aigua de l´estany de Banyoles.

És un crèdit de síntesi molt complet, ja que visitem un dels rius d´on prové l´aigua de l´estany, anem de ruta per la Banyoles medieval, el museu arqueològic, donem la volta a l´estany de Banyoles per estudiar-ne la seva flora, i també visitem l´església de Porqueres i el paratge de les Estunes que també està directament relacionat amb l´estany de Banyoles.

Tenim un annex dedicat a Besalú que també anem a visitar.

 Totes les excursions es fan amb personal qualificat. 

El crèdit es pot desenvolupar amb tres dies ( 2 pensions completes a la casa) on els nois i noies venen a treballar però també tenen els seus moments d´esbarjo, sobretot a les nits, amb activitats dirigides pels nostres monitors.


Serveis

4 pistes de bàsquet

3 de minibàsquet

1 pista de tenis

1 de futbol sala

1 pista de volei platja

1 taula de ping pong

Piscina

Sala polivalent

Esplanades

WiffiUnim persones per moure emocions

© Vivències · Condicions legals · Contacte