La SalaPoblació: La Pobla de Lillet

Provincia: Barcelona

Comarca: Berguedà

Capacitat: 148

Habitacions: 4,8,10 pl

Cuina: Pròpia

Adaptada: Si

Banys: Privats

Proximitat: A 126 Km de Barcelona


Projecte educatiu

Colònies d'educació ambiental i cooperació

Educació infantil i cicle inicial

El bosc de la sala i els follets : Descobrim el bosc màgic de la sala, els animals que viuen al bosc i a les muntanyes.

Les aventures dels contrabandistes : Coneixem el bosc de muntanya on s’amagaven els contrabandistes de frontera.

Cicle mitjà i superior

Descobrir el riu Llobregat : Conèixer el naixement del riu i la vida dins de l’aigua.

Conèixer els mamífers del Pirineu: Descobrir el cérvol, el llop i la guineu…

Els boscos de La Sala : Amb l’observació i tècniques d’orientació descobrim els boscos, els arbres que hi ha i els animals que hi habiten.

El tren del ciment i els jardins Artigues : Una gran excursió amb tren, per conèixer el pas de l’arquitecte Antoni Gaudí a la Pobla de Lillet.

La mina del petroli : Descobrim sota terra que hi ha petroli dins d’una mina.

A la nit jocs de frontera i observem estels…

Colònies d'educació ambiental i cooperació

Secundària

Les Fonts del Riu Llobregat. Cal autocar: Veiem néixer el Riu Llobregat a Castellar de n’Hug, coneixem el seu recorregut i abast fins al seu Delta vora el mar.

Descoberta dels Boscos de La Sala: Tot fent un itinerari de Natura aprenem sobre el Bosc Pre-Pirinenc: quins arbres hi ha als boscos de La Sala? Quines característiques tenen? Quins beneficis en podem treure? Coneixem l’edat d’un arbre, trobem fòssils de l’antiguitat.

Descoberta del Riu Llobregat: Coneix de prop un dels rius mes importants de Catalunya fent un estudi de tot el que passa al seu voltant: Indicadors de contaminació, fauna i flora associada. En trobem les propietats físiques (velocitat, cabal...) i químiques, (pH, duresa...).

El Ferrocarril de l’Alt Llobregat: Fem una excursió fins l’Estació del Ferrocarril Turístic de l’Alt Llobregat i agafem el Tren del Ciment. Podem combinar aquest itinerari en tren amb la visita als Jardins Artigas.

Visita als jardins Artigas: Vora la Pobla de Lillet, fem una visita guiada als Jardins de ca l’Artigas, d’estil modernista i dissenyats per Antoni Gaudí.

Cursa d’Orientació: Aprenem a trobar el Nord i a fer servir la brúixola. Amb aquests coneixements comencem una cursa d’Orientació en petit grup. La Meta, el punt de trobada, serà l’Església de Santa Cecília de Riutort.

Jocs

Juguem al Geocaching!: Amb petits localitzadors GPS i en petit grup sortirem als entorns de la casa per amagar petits objectes o tresors. El lloc on els deixem, el gravarem al localitzador! Al tornar intercanviarem els aparells entre els diferents grups, que sortiran a la vegada a trobar cadascú el seu tresor.

Introducció a l’Astronomia: Ens familiaritzem amb el cel de nit, tan proper i a vegades tan llunyà i en comprenem el perquè.

Jocs de la Biodiversitat: Aprèn què passa a la natura tot jugant. Jocs per conèixer el funcionament dels ecosistemes i les relacions entre les espècies i el seu entorn.

Tallers

Taller de motlles de fang: Fem motlles amb fang, hi marquem restes naturals i reproduïm la natura en guix.

Planisferi Celeste: Ens construïm i pintem un planisferi que ens ajudarà a reconèixer les diferents constel·lacions qualsevol nit de l’any

Jocs de nit

Joc dels Contrabandistes: Sense que la policia de frontera ens els requisi, intentarem fer arribar els nostres productes de contraban fins l’altra banda de la frontera.

La Ruta dels Contrabandistes: Dividits en dos equips, haurem d’aconseguir un carregament de productes de contraban rival sense deixar de defensar el nostre.

Joc de les Constel·lacions: Juguem amb les mitologies, aprenem les constel·lacions i descobrim, tot seguint pistes, el nostre cel.


Serveis

Televisió

Piscina

Wiffi

Esplanades

Riu

Bosc

Microones

Calefecció

Sales d'ActivitatsUnim persones per moure emocions

© Vivències · Condicions legals · Contacte