Moli de la RieraPoblació: Sant Pere de Torelló

Provincia: Barcelona

Comarca: Osona

Capacitat: 84 places

Habitacions: de 2,6,10,12,14,16 places

Cuina: Casolana

Adaptada:

Banys: Comunitaris

Proximitat: A 91 Km de Barcelona


Projecte educatiu


Els antics oficis del món rural, els molins fariners, els cereals i la farina, el bosc i els sentits, la descoberta del riu i el bosc de ribera, l’aigua, els ocells, els invertebrats, actituds sostenibles.

La Natura es transforma:  Les presències i absències, època de canvis. Mirarem, tocarem, tastarem i ensumarem de forma espectacular durant aquesta estació. 

Els colors, olors i sons de , els fruits ... tot assenyala que és Tractar de copsar aquests en el paisatge de la Vall és 

l'objectiu d'aquesta descoberta.

El Molí Fariner: La casa de colònies és un antic moli fariner del SXVIII que encara conserva les velles moles. 

El descobriment d'aquesta màquina de fabricació de farina que sorprèn i fascina a grans i petits, és pot  iniciar a partir de l'observació d'una espiga de blat o a partir de la infraestructura hidràulica que des del riu portava l'aigua fins al molí.

En qualsevol cas refarem el camí des dels cereals fins al pa descobrint la importància de l'aigua en tot aquest procés. 

La gimcana de la Vall: Cultura i Natura, Com a exploradors d'aquestes terres, amb un mapa a la ma i ganes d'aventura, descobrirem molts aspectes del que ens envolta. Quins arbres viuen a la Vall? que es pot trobar a prop d'un riu com el Ges? en què treballa la gent d'aquestes contrades? Una gimcana amb proves d'orientació, enigmes, reptes i sorpreses posarà a prova la nostra capacitat de medi natural i social descoberta de l'entorn de la Vall del Ges.

La gimcana dels Antics Oficis: Tot gaudint d'una dels voltants trobarem eines i roba de vells oficis d'aquestes terres. Descobrirem qui portava barretina, esclops o samarra de llana, quines feines es feien abans i amb quines eines tan diferents es treballava!! Perquè hi havia tants ramats de xais? Per a què es feia servir la fusta? Qui feia les esquelles i com? 

El Molí Fariner i altres vells oficis: L'estada a la Vall del Ges ens permetrà conèixer, de manera lúdica i engrescadora, els que han fet d'aquest paratge el territori que és avui dia : una simbiosi entre natura, indústria artesanal i pagesia. Oficis, alguns, que han sobreviscut als nous temps, i vells oficis que ja formen part del nostre passat.

Planeta Blau, Planeta Verd: La Terra un planeta que des de l'espai és blau, cobert de mars i oceans, de rius i rierols... i alhora, un planeta que vist de prop conserva el verd que li donen els boscos i conreus ... un territori per descobrir i admirar ! 

Diferents personatges, habitants del bosc, ens acompanyaran en aquesta experiència tan divertida i sensorial... 


Un planeta, mil colors: Un passeig per tots els racons del nostre planeta . Terra, una casa encara per descobrir, amb paisatges de tota mena. Un planeta amb una cara gris pels residus i la contaminació. Un planeta blau cobert de mars i rius. 

Un planeta verd on la vegetació cobreix i empara la part més moguda : el planeta viu ...

Jocs, passejades, observacions, manualitats, sorpreses...la Natura ens ofereix l'escenari ideal per aprendre

gaudint de l'entorn. Durant les colònies descobrirem ...Serveis

Piscina

Sales de taller

Bosc pròpi

Camp de futbol

Pista de bàsquet

Wifi

DVD

Equip de so .Unim persones per moure emocions

© Vivències · Condicions legals · Contacte