Colònies

DESCOBRINT EL MAR AL DELTA DE L’EBRE

Descobrir l'entorn marí de l'hemidelta nord del Delta de l'Ebre.

Programa Educatiu - CM, CS i ESO

Visita al Port pesquer i la llotja (Ametlla de mar / l'Ampolla o Sant Carles de la Ràpita): Aprendrem els tipus diferents de barques i vaixells. I les diferències entre un port esportiu i un port pesquer. Funcionament de la llotja i la venda dels productes pesquers. (cal transport)

I com es diu aquest peix? : Quines són les espècies que més s’aprofiten comercialment i les diferents arts de pesca? Classificació d'una pesca per a què els alumnes aprenguin a distingir les diferents formes i característiques dels peixos, així com aprendre a distingir alguns peixos que ells mengen a casa i d'altres organismes sense valor comercial.

Plàstics 0 : La campanya «Per un Delta net» del Parc Natural del Delta de l’Ebre ajuda a conscienciar sobre les deixalles als espais naturals. Recollirem mostres de microplàstics que es troben a la platja per classificar-los, pesar-los i observar amb lupes. La informació recopilada s’introduirà a la web d’un projecte de ciència ciutadana que ajuda als científics de l’Institut de Ciències del Mar a estudiar el tema dels plàstics al Mar Mediterrani.

La Badia del Fangar i les muscleres : Visita al Port del Fangar per descobrir com funciona el cultiu del musclo a les badies, així com el dels altres bivalves de la badia. Ens equiparem amb ulleres i tub i ens aproparem fins les muscleres tot fent snorkel per a conèixer el paisatge submarí de la Badia del Fangar i veure les muscleres de prop.

Què s'amaga a la platja? : Excursió en bicicleta fins a la platja de Riumar. Recollida de restes d'organismes marins a la platja i a l'aigua. Classificació i explicació al taller de què és cada cosa i a qui pertany.
Unim persones per moure emocions

© Vivències · Condicions legals · Contacte