Colònies

ORA ET LABORA. COM VIVÍEM FA 1000 ANYS

Crèdit de Síntesi que té per objectiu treballar diferents matèries prenent com a eix la Història des d’una perspectiva interdisciplinar propera i palpable. Així doncs, l’alumne té l’encàrrec d’investigar” seguint el mètode de recerca històric. No es tracta, en absolut, de fer-li fer les tasques pròpies de l’historiador, simplement l’acostem al mètode, ja que aquesta és la millor manera de reviure la Història, volem acostar-nos a la seva vida quotidiana i per fer-ho cal parlar en termes que no són estrictament històrics. És per això que la llengua catalana, la llengua castellana, les matemàtiques, la música i altres disciplines ens són imprescindibles per entendre aspectes concrets del passat.

Projecte educatiu Treball de síntesi

Visita a la ciutat de Montblanc: Amb l’ajut del quadern de treball i de l’activitat de descoberta, ens endinsarem en els elements medievals més representatius de la ciutat.

Suaràs com un pagès: Els pagesos són la immensa majoria de la població, però malgrat això, els seus drets són pràcticament nuls i les seves obligacions sovint aclaparadores.

Fes-te el teu escut: Els cavallers constitueixen l'estament privilegiat de la societat medieval. L’alumne treballarà a partir de documents, maquetes... i farà una activitat pràctica relacionada amb els escuts nobiliars medievals. 

Justa medieval: Per a introduir-nos en el món dels cavallers, farem una xerrada introductòria per comentar el paper dels cavallers i de les justes a l’època medieval.

Visita: Quan parlem de l’època medieval no podem deixar de banda la importància que la fe tenia en la societat.

Activitats lúdiques: A més de les activitats desenvolupades anteriorment, se’n realitzaran altres de lúdiques després de sopar.
Unim persones per moure emocions

© Vivències · Condicions legals · Contacte