Sortides

LA VACA I EL MATÓ

Una experiència que mai oblidareu, els nens sentiran i veuran els animals de granja, com és una granja i els personatges que hi formen part per portar-la.

Aquestes dinàmiques les dividirem amb 4 blocs, que estaran dinamitzades pels nostres monitors/es personatges: La Pagesa, el Pagès, el Formatger i el Mosso.

Objectius

Conèixer el funcionament d'una granja de vaques i tot el que ens aporten.

Aprendrem la producció de les vaques lleteres i els sistemes per munyir amb robot, com a últim avanç tecnològic.

Coneixerem el procés del formatge i del mató.

Programa

La visita a granja ens permetrà mantenir contacte amb els nostres vedells més petits. Alimentar a les vedelles més grans i conèixer el seu menjar, veurem les vaques lleteres i els sistemes per munyir amb robot com a últim avanç tecnològic.

La Formatgeria: Observarem la instal·lació i l'elaboració dels productes de la granja. Coneixerem la nostra agrobotiga i tots els nostres productes làctics.

La Vaca: Coneixerem a la nostra vaca i totes les seves parts del cos i perquè serveixen. Tot seguit munyirem amb les nostres mans per treure la llet a la Vaca, tot amb l'ajuda del nostre Pagès.

Taller del mató: Veurem com es realitza el mató pas a pas, explicarem que és, com es fabrica artesanalment i col·laborarem tots plegar d'aquest procés. Tot seguit, d'un mató fet prèviament, en tallarem una mica per a cada nen/a se l'emporti a casa.

Nivells: Infantil - CI - CMUnim persones per moure emocions

© Vivències · Condicions legals · Contacte